Categorieën
Blog

Herinneringenboek – Deel 5

Deze blog post is onderdeel van meerdere delen. Lees hier ook de andere delen:

Intro
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Deel 6
Deel 7
Deel 8
Deel 9
Deel 10

Het borduren van deze pagina heeft wat meer tijd nodig.
Zonder dat het echt de bedoeling was roept de lijst een zelfde gevoel op als Jan’s prinsepak. Als ik het me goed herinner borduurde mam het embleem op Jan’s pak.

Op de vrijmarktjes zijn mam’s pareltjes royaal aangevuld. Dat stond al op het programma.

Zoekend naar hoe ik de papieren bladzijdes vorm wil geven, wil ik rekening ermee houden, dat mensen thuis niet de voorzieningen van de drukkerij hebben.
In de vormgeving wil ik iets van haar stijl terug laten komen.
In het verloop van het boek zullen de gevilte pagina’s, thema pagina’s worden. Op de papieren pagina’s daar tussen in zal haar levensverhaal oplichten.

De oude foto’s fascineren. Er is familie, verre familie en vrienden. In de verschillende generaties lijken mensen op elkaar. Het wordt duidelijk hoeveel verschillende takken er zijn. En die verschillende takken hoeven helemaal geen contacten met elkaar te hebben. Het lijkt me reuze interessant om een aantal van die takken in beeld te brengen.
Bijvoorbeeld: Mam en tante Marianne zijn nichtjes.
Mam’s moeder is een zus van tante Marianne’s vader
en Mam’s vader is een broer van tante Marianne’s moeder.
Daar moest ik wel even op puzzelen.

Voor de borduursters
Ik blijf intuitief werken. Wanneer ik aan de bovenkant van de lijst werk en de ruimte is anders dan op de zijkant, geeft me dat de mogelijkheid voor iets nieuws. Dat is wat ik bedoel met me laten leiden door de omstandigheden. Zo is er bijvoorbeeld de rode kleur garen erbij gekomen in het borduurgaren. In de herhaling van dezelfde patronen ontstaat routine. Je werkt steeds effectiever, je maakt keuze’s, er ontstaat ritme.

De volgende gevilte pagina wordt een textiel pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *